Twitter
Instagram

Osztrák Dunakanyar

Osztrák Dunakanyar - Ausztria
Osztrák Dunakanyar
Osztrák Dunakanyar
Ellátás: -
Közlekedés: -
Időpontok száma: 0 időpont
Leírás
Egy napos buszos utazás Melkbe, majd sétahajózás az osztrák Dunakanyarban.
További részletek
20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!

Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő (buszon fizetendő)

BBP biztosítás: 550 Ft/fő (70 éves korig)
BBP biztosítás: 1.100 Ft/fő (70 év felett)
Várható belépődíjak:
Melki apátság: kb. 12,50 €/fő
Hajójegy(Melk-Krems): kb. 26 €/fő
Ellátás
önellátás
Közlekedés
autóbusszal
Program
Program:
Indulás reggel 6:00-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás rövid pihenővel az alsó- ausztriai Melkbe. Először a Szent Benedek-rendi apátságot tekintjük meg (az UNESCO Világörökség részét képezi!), ahol több mint 900 éve élnek, és látják el a lelkipásztori teendőket, oktatást a szerzetesek. Első szerzetes lakói a lambachi bencés szerzetesek, akik 1089. március 21-én vonultak be a hegyen épült kolostorba. Az épületet az évszázadok során többször átépítették. Jelenlegi formájában az osztrák barokk legnagyobb ilyen jellegű épülete.
Naponta a világ minden tájáról érkező látogatók, turisták tömegei zarándokolnak az épületegyütteshez, hogy megcsodálják ennek az építészeti remekműnek a szépségét.
A látogatás során megismerkedhetünk a bencés rend életével a kezdetektől napjainkig. A tárlatvezetés után látogatást tehetünk a hatalmas könyvtárban, majd az apátsági templomban, ahol több építészeti érdekességget fedezhetünk fel. A templom pompás belseje gazdagon van díszítve aranyborítással, stukkóval és márvánnyal, az uralkodó színek az arany, okker, narancssárga, zöld és a szürke. Ezt követően hajóról szemléljük az Osztrák Dunakanyar változatos táját: sziklaszurdokok, várromok, érdekes természeti képződmények Kremsig, mely a Wachau keleti kapujába. (A Wachau Ausztria 2000 óta világörökségi védelmet élvező 30 kilométer hosszú völgyszorosa a Duna mentén, Melk és Krems an der Donau városok között, Alsó-Ausztriában.)
Érkezés Kremsbe a délutáni órákban. A kisváros Ausztria legrégebbi városa, és az osztrák műemlékvédelem mintapéldája. Indulás haza a késő délutáni órákban. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.
Az ár tartalmazza
Az ár tartalmazza az autóbuszos utazás, és az idegenvezetés költségeit.
Az ár nem tartalmazza
Belépődíjakat, Adminisztrációs díjat és a biztosítást.
Kedvezmények
Részvételi díj: 18.990 Ft/fő
Akciós ár: 10.290 Ft/fő

20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.