Twitter
Instagram

Magyarország - Látogasson el velünk a XII. Levendu

Magyarország - Látogasson el velünk a XII. Levendu - Magyarország - Balaton - Tihany
Magyarország - Látogasson el velünk a XII. Levendu
Magyarország - Látogasson el velünk a XII. Levendu
Ellátás: Ellátás nélkül
Közlekedés: autóbusz
Időpontok száma: 1 időpont
Leirás

Tihany életében a levendula fontos és kiemelt szerepet játszott mindig, és a mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amiben bárki részt vehet, ha ellátogat erre a programra.

Program:

Szombat reggel találkozás 06:00 órakor Budapesten, a Népligetben, Hell Miksa sétány, Planetárium táblánál, majd 06:15-kor utazás Tihanyba autóbusszal, melyet gyakorlott sofőr vezet. Útközben tartunk pihenőt, általában benzinkútnál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz.

Tihanyba érkezvén első állomásunk a Tihanyi Bencés Apátság (az Apátság altemplommal és múzeumlátogatással – belépődíj kb. 1000 Ft/fő). Az Apátság megtekintése után sétát teszünk az Apátságot és a Visszhang-dombot összekötő Pisky sétányon, ahol mindenki gyönyörködhet a "tipikus" tihanyi látképben. A Visszhang–dombon kipróbálhatjuk a híres Tihanyi visszhangot, mely a közhiedelemmel ellentétben működik. Innen nem messze megtekinthetjük a Kálvária dombot és utána megkóstolhatunk egy finom süteményt vagy ihatunk egy kávét a méltán híres Rege cukrászdában.

Szabadidőben, egyénileg az alábbi helyszíneket lesz lehetőség megtekinteni: Levendula Ház (belépődíjas kb. 1000 Ft/fő), amely Tihany történetét és élővilágát mutatja be. Ellátogathatnak a Belső-tó partján rendezett, helyi hagyományokra épülő, táji kötődésű Levendula Fesztiválra. A fesztiválon érdekes programok, fellépők és árusok sokasága vár ránk.

A délután folyamán 2 érdekes program vár még ránk a Barátlakások és a Ciprián forrás megtekintése.

Tihanyi barátlakások a X-XI. század környékén keletkeztek, bizánci rítusú szerzetesek lakták azokat. Érdekesség, hogy az épen maradt három remetelak Közép-Európa egyetlen épen maradt remetetelepe. 1913 óta lehet az üregeket megközelíteni kényelmesen, ekkor készült el a hozzájuk vezető ösvény. Nem messze innen lelhetjük fel a félsziget egyetlen működő rétegforrását, a Ciprián-forrást, amely ma is enyhíti a megfáradt túrázók szomját.

A kis túrázás után felkeressük a "Szedd magad!" levendula mezőket, ahol mindenki kedvére gyűjtheti be a legfinomabb és legértékesebb aromájú levendulát.

A "Szedd magad!" program után utazunk vissza Budapestre, ahová a kora esti órákban érkezünk.

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást Budapest–Tihany-Budapest útvonalon autóbusszal

- csoportkísérőt

A részvételi díj nem tartalmazza:

- regisztrációs díjat (az irodában fizetendő): 1 500 Ft/ fő

- belépődíjakat (tájékoztató jelleggel Apátság kb. 1000 Ft/fő, Levendulaház kb. 1000 Ft/fő)

Külön köthető:

- útlemondás biztosítás: 1%

- fix ülőhelyfoglalás igény esetén az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő

Foglalás (szerződéskötés után), az utazás nem lemondható, névmódosításra van lehetőség (3 nappal indulás előtti napig) módosítási díj ellenében (2 500 Ft/név).

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.
Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.
Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.
A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.
A programok időrendi sorrendje változhat.

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.