Twitter
Instagram

Kassai állatkert, és a Jászói-barlang

Kassai állatkert, és a Jászói-barlang - Szlovákia
Kassai állatkert, és a Jászói-barlang
Kassai állatkert, és a Jászói-barlang
Ellátás: Önellátás
Közlekedés: autóbusz
Időpontok száma: 3 időpontok
Ellátás
Önellátás
Közlekedés
Autóbusszal
Program
Indulás reggel 7:00-kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). A Jászói-barlang a Kassai-medence nyugati részén található. Szlovákia mai idegenforgalmi barlangjai közül elsőként tették látogathatóvá 1846-ban. A barlang felső részei azonban már a 13. században ismertek voltak. Az itt található, 1452-ből származó felirat, amely Brandýsi Jiskra seregének győzelmét örökíti meg, Szlovákia legrégibb barlangi felirata. A barlangot a Bódva-folyó lebukó vizei alakították ki másodidőszaki triászkori mészkőben. Járataiban gazdag cseppkődíszítés található. Számos cseppkőoszlopot, cseppkőlefolyást, szalmacseppkövet, és egyéb formát fedezhetünk fel túránk során. A barlangot már a történelmi időkben is ismerték, amiről a Huszita-terem 1452-ből származó felirata tanúskodik. A látogatási útvonal hossza 720 m, szintkülönbsége 30 m. A barlangban 339 lépcsőfok található.
Továbbutazunk Kassára, ahol Európa egyik legnagyobb állatkertjét fedezzük fel. 1986-ban nyitotta meg kapuit 7 hektáros területen. Jelenleg mintegy 142 különböző állatfaj tekinthető meg, itt található Szlovákia legnagyobb röpdéje (több, fogságban nevelkedett szirti sast itt tanítottak meg repülni) és Közép-Európában itt élhet az állatkerti barnamedve a legnagyobb kifutóban (2002-ben itt jöttek világra a híres mackó ötösikrek, amelyek a Guiness rekordok könyvébe is bekerültek).
Egyedülálló az itteni botanikus tanösvény is. Nagyon sikeres a Hucul-lovak tenyésztése, amelyeket 1996-ban a szlovák génalapba is besoroltak. Ez a lófajta kiválóan alkalmas a hippoterápiára. A lovak nemcsak bemutatás céljára nevelkedtek, hanem lovaglás (hippodrom) aktív résztvevőiként is szerepelnek.
Indulás haza a délutáni órákban. Visszaérkezés a kiindulási helyre az esti órákban.
Az ár tartalmazza
Az autóbuszos utazás, és az idegenvezetés költségét.
Az ár nem tartalmazza
Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő (buszon fizetendő)
Belépők hozzávetőleges árai kb.:
Jászói- barlang: Felnőtt: 5 €/fő, diák: 4 €/fő, gyerek(6-15 év): 2,5 €/fő
Kassai állatkert: Felnőtt: 6,40 €/fő, diák/gyerek/nyugdíjas: 2 €/fő
Az árak tájékoztató jellegűek!
BBP biztosítás: 550 Ft/fő (70 éves korig)
BBP biztosítás: 1.100 Ft/fő (70 év felett)
20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
Kedvezmények
Részvételi díj: 13.990 Ft/fő Akciós ár: 7.190 Ft/fő

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.