Twitter
Instagram

Hotel Oracle Exclusive Resort

Hotel Oracle Exclusive Resort, Ciprus, Dél-Ciprus, Paphos, 2018-04-03, Önellátás
Hotel Oracle Exclusive Resort
starstarstar
Időpont: 2018-04-03 - 2018-04-07
Időtartam: 5 nap
Közlekedés: repülő
Ellátás: Önellátás
Utazás típusa: Tengerparti
 -0 % 89 900 Ft ()
Utazás száma: 54054040

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

A szervező utazási iroda megjelölése: Hotel Oracle Exclusive Resort *** Paphos
Leírás
Mivel a szálloda egy domboldalra épült, így a környezet és a kilátás páratlan, a fürdőzhető strandtól egy kényelmes 15 perces sétára helyezkedik el. Paphos egyik bevásárlóközpontja nagyjából 1,5 km-re található, de számos egyéb kisbolt is sorakozik útközben.
A területről
Paphos Ciprus délnyugati részének turisztikai központja. Több ezer éves ókori emlékei, strandjai, és a közelben fekvő természeti látnivalói miatt keresik fel legtöbben. A település kb. kétezer évvel ezelőtt a sziget központja is volt, innen kormányozták a környező régiókat. Az Afrodité városaként is elhíresült Paphos napjainkra modern, ám mégis hangulatos kisvárossá vált, tengerparti sétányokkal, bárokkal, tavernákkal.
Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Ryanair légitársaság menetrend szerint közlekedő közvetlen repülőjáratára, szállást a választott turnusra a megadott ellátással, telefonos magyar asszisztenciát, valamint személyenként 1 db nagyméretű kézipoggyászt, melynek mérete: 55x40x20 cm és 1 db kis méretű kézipoggyászt, melynek mérete: 35x20x20 cm és szobánként 1 db max. 20 kg feladott poggyászt. A repülőjegy foglalása speciális feltételekhez kötött, ezért bizonyos dátumok esetén a részvételi díj emelkedhet. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.

Alapár NEM tarlalmazza

Repülőtéri illetéket, kötelező útlemondási biztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást, repülőtéri transzfereket szálloda-reptér-szálloda útvonalon, fakultatív programok költségeit a helyszínen. Helyszínen fizetendő: üdülőhelyi illetéket (kb. 2 €/fő/éj) valamint a Környezetvédelmi hozzájárulást (0,5 €/fő/nap).

Leiras

Fekvése: mivel a szálloda egy domboldalra épült, így a környezet és a kilátás páratlan, a fürödhető strandtól egy kényelmes 15 perces sétára helyezkedik el. Paphos egyik bevásárlóközpontja nagyjából másfél km-re található, de számos egyéb kisbolt, étterem is sorakozik útközben.


Szobák: minden szoba terasszal, vagy erkéllyel rendelkezik, a kilátás pedig medencére, vagy a tengerre esik. Berendezésük modern, tágas terek és konyhasarok is rendelkezésre áll, továbbá a szobák mindegyike ülősarokkal és műholdas TV-vel felszerelt. Akár 5 fő elhelyezésére is lehetőség van a két hálószobás apartmanokban.


Szolgáltatások: az épületegyüttesek között egy kültéri medence helyezkedik el, melynek partján napozóágyak és napernyő is használható. Az itt található medencebárban italok és hideg harapnivalók kaphatóak és lehetőség van grillezésre is, a fitnesz centerben pedig számos eszköz áll a sportolni vágyó vendégek rendelkezésére.


Ellátás: önellátás.

Kiutazas-leirasa

Kiutazás Budapest - Paphos - Budapest útvonalon a Ryanair légitársaság menetrend szerinti járatával történik, amely fedélzeti ellátást nem tartalmaz. A transzferek és programok lebonyolítása légkondicionált buszokkal történik.


Magyar állampolgár maximálisan 90 napig tartózkodhat vízum nélkül Cipruson. Csak akkor léphet be az országba, ha legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel, oda-vissza érvényes repülőjeggyel és szállásfoglalással rendelkezik. A ciprusi görög hatóságok megtagadják a belépést, ha az útlevelében Ciprus török határátkelőjének pecsétje szerepel. Cipruson Euróval fizethetünk (görög oldalon, a török oldalon törökországi valutát használnak). A legtöbb helyen hitelkártyát is elfogadnak. A személyes használatra szolgáló tárgyak vámmentesen bevihetők. Ciprusi font és idegen valuta korlátozás nélkül vihető ki az országból a beutazáskor tett nyilatkozatban szereplő összeg erejéig. Semmilyen áru kivitelét nem tiltják. Számos szállástípust találhatunk, a nagy, modern luxusszállóktól egészen a kicsi, egyszerű panziókig. Kiadó privát szobák azonban nincsenek. A legtöbb szálláshelyen árengedményt adnak szezonon kívül, ami általában november közepétől március közepéig tart, kivéve a karácsonyi-újévi periódust. Tőlünk eltérően 240 V egyfázisú illetve 415 V háromfázisú áramot használnak, érdemes átalakítót vinni.


Étkezés

Minden árkategória megtalálható. Az elegánsabb éttermekben és kávéházakban bankkártyával is fizethetünk. A borravaló 10-15%.


Autóbérlés

2-3 nap alatt reális áron bejárható Ciprus. Minimum bérlés időtartama: 3 nap. Az autóbérléshez minimális korhatár 21 év, 3 éves jogosítvány szükséges. A bérléshez hitelkártya vagy kaució szükséges.

Megjegyzés: Az észak-ciprusi török oldalra a bérelt jármű nem vihető át!


Közbiztonság

A bűncselekmények száma Cipruson viszonylag alacsony, noha az utóbbi időben Limassolban több gyújtogatásos merényletre is sor került. A rendőrség segítőkész. A rendőrök jól beszélnek angolul. Baj és szükség esetén a 199-et vagy 112-t kell értesíteni.


Kihez forduljunk? 

Lopás esetén forduljunk a helyi rendőrséghez! A rendőrségi jegyzőkönyvet csatolnunk kell a biztosítási vagy kártérítési kérvényhez, mert csak ezzel együtt fogadják el kárigényünket.


Helyi közlekedés

Mivel a sziget különböző részein sok érdekes látnivaló akad, megéri autóba szállni, de utazhatunk busszal vagy taxival is. Rendszeres autóbusz-közlekedés van Nicosia, Limassol, Larnaca és Paphos között. Kisebb távolságokra kedvelt közlekedési eszköz a taxi. Személygépkocsit mindenütt lehet bérelni, melynek feltétele a nemzetközi jogosítvány. Egy kisebb autót már napi 10 ciprusi fontért kölcsönöznek. Nyáron az árak magasabbak, viszont ha több napra bérelünk autót, akkor árengedményre számíthatunk. Motorkerékpárok és kerékpárok is kölcsönözhetők, ugyanakkor a görög szigetekre jellemző robogó Cipruson nem terjedt el. Vonatok nem közlekednek a szigeten.


Magyarország helyi képviselete

Diplomáciai kapcsolatok: Nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatok 1960. október 18-án létesültek. Budapesten működik ciprusi nagykövetség, az akkreditált nagykövet prágai székhelyű. Nicosiában magyar tiszteletbeli főkonzul - Kostakis Loizou - működik. 2003. januárjától az államközi kapcsolatokat nagyköveti szintre emelték

A Magyar Nagykövetség Nicosia déli részén, Sztrovolosz elővárosban, a larnacai-limasszoli autópálya fővárosba érkező szakaszához aránylag közel van.


Nicosia Nagykövetség 

Cím: 2 Prigkipos Karolou

(Prince Charles) str.

Agios Domethios

2373 Nicosia

Előhívó: (357)

Telefon: 22-459-130, 22-459-131, 22-518-880

Ügyelet: 99-486-468

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Kisfalvi János

Fax: 22-459-134, 22-516-914

E-mail: huembnic@cytanet.com.cy


Nicosia Felügyelő külképviselet

Cím: Louis House 20,

Amphipoleos Street 2025 Strovolos, Nicosia,

P.O.Box Nicosia, Cyprus

Előhívó: (357)(22)

Telefon: 588-128

Tiszteletbeli főkonzul: Costakis Loizou

Fax: 442-930

E-mail: cloizou@louisgroup.com


Ciprusi Köztársaság magyar képviseletei

Budapest Nagykövetség

Nagykövet H.E. Mr. George Chacalli

Cím: 1051 Budapest, Dorottya u.3.III.2-3.

Telefon: 266-1330, 266-6044, 266-6045

Fax: 266-0538

E-mail: cypembhu@axelero.hu vagy ciprusinfo@axelero.hu

Vízum infó
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, illetve érvényes személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Repülési idő
2 óra 50 perc
Várható kötelező költségek a helyszínen
Üdülőhelyi illetéket (kb. 2 €/fő/éj) valamint a környezetvédelmi hozzájárulás (0,5 €/fő/nap).
Egésszégügyi tudnivalók
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A szálló ábrázolása a térképen csak informatív jelegű, nem garantált a pontossága.

Nem található a szálloda áttekintése.

UI