Twitter
Instagram

FARSANGI HANGULAT ZAKOPANEBAN

A Téli Magas Tátra Szépségei - Lengyelország - Zakopane-Tátra régió
A Téli Magas Tátra Szépségei
A Téli Magas Tátra Szépségei
Ellátás: -
Közlekedés: -
Időpontok száma: 0 időpont
A szervező utazási iroda megjelölése: FARSANGI HANGULAT ZAKOPANEBAN

1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Miskolc - Késmárk – Zakopane



Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban.



Utazás Kassa – Eperjes – Lőcse – Késmárk útvonalon.



Útközben egy hangulatos Gorál étteremben megkóstolhatjuk a helyi ízeket (káposzta leves, sztrapacska, szlovák sör stb). Tovább indulunk a lengyel Tátra, és egyben Lengyelország legkedveltebb hegyi üdülőközpontjába, Zakopane-ba.Városnéző sétánk során meglátogatjuk a II. János Pál Pápa tiszteletére épített Gorál templomot, majd gyalogos városnézés Zakopane hangulatos városközpontjában. (Gorál építészeti emlékek, fatemplom, régi temető). Majd estig tartó szabadprogramunkban a belváros hangulatos sétálóutcáján lehetőség van lovas szánozni. Fogaskerekűvel feljuthatunk a Góbalowka hegyre (1128m) ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Magas Tátra vonulatára. Szállás elfoglalása. Vacsora után a sétáló utcában lehetőség van felkeresni egy jellegzetes lengyel zenés gorál kocsmát, melyben kandalló mellett melegedhetünk és megismerhetjük a Lengyel népi kultúrát.



2. nap: Zakopane – Bukowina – Nedec – Dunajec (Pieinek Nemzeti Park)



Reggeli után Zakopane-ban vásárlási lehetőség a piacon és a sétálóutcában.  (helyi kézműves termékek, igényes szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok, ízletes tradicionális füstölt házi sajtok, édességek, cipők, papucsok, sapkák, kesztyük és többezer csábító termék). Vásárlás közben forralt borral vagy mézes sörrel melegíthetjük fel magunkat. Továbbindulunk Bukowinán át a Dunajec völgyébeNedec várát érintve érkezünk a felvidék gyönyörű tájain keresztűl Szlovákia egyik legszebb városába Bártfára. Bártfa főtere valamennyi felvidéki város közül a legtökéletesebben őrzi a középkor hangulatát.



2000-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.



 az ódon hangulatu középkori várfallal körülvett várost, mely három kaput és tiz bástyát őrzött meg az utókornak,Sétánk során, a főtér közepén álló kora reneszánsz városházát belülről, vagy a mögötte lévő Szent Egyed- gótikus templomot tekintjük meg.



Indulás haza, Eperjes, Kassa útvonalon érkezünk Miskolc, Nyíregyházára majd Debrecenbe az esti órákban.



Részvételi díj: 21.500 Ft



A részvételi díj tartalmazza:autóbuszos utazás, 1 éjszakai szállás Gorál panzióban 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggeli, idegenvezetés.



A részvételi díj nem tartalmazza:félpanziós felár, (1 vacsora 2.500 Ft), belépők és járulékos költségek ára (kb. 100 PLN/fő, 5 €/fő) 



Minimális létszám: 35 fő

A GPS koordináták nem elérhetőek

Nem található a szálloda áttekintése.